Auto Huren: Fabels en Feiten

Om een deel van Australië te verkennen, hebben we een auto gehuurd. Volgens de ANWB is het Nederlandse rijbewijs geldig in Australië, mits dit is voorzien van een gewaarmerkte vertaling in het Engels. Dit is niet waar. Voor het huren van een auto in Australë geldt volgens Holiday Autos het volgende:

Je moet een geldig rijbewijs hebben dat minimaal 1 jaar is gebruikt, zonder belangrijke aantekeningen. Houders van een Brits rijbewijs moeten de fotokaart kunnen tonen.

Als je rijbewijs niet in het Latijnse alfabet is geschreven (als het bijvoorbeeld in het Arabisch, Grieks, Russisch of Chinees is) dan moet je zowel een internationaal rijbewijs als je nationale rijbewijs meenemen. Voor rijbewijzen uitgegeven in landen die geen deel uitmaken van de internationale overeenkomst voor rijbewijzen, moet samen met het originele rijbewijs een officiële vertaling van het rijbewijs worden overlegd. Klanten uit landen buiten de EU die binnen de EU een auto huren moeten zowel een nationaal rijbewijs als een internationaal rijbewijs kunnen overleggen.

Uitgebreide tekst kun je lezen door een auto te zoeken en vervolgens bij de geselecteerde auto op de button “Algemene Voorwaarden” te klikken. Bespaar jezelf dus anno 2017 Euro 18,95 (leden betalen Euro 17,95). Kun je weer iets leuks van kopen.