Onderschat de kracht van Google Maps niet

Tegenwoordig heeft ieder bedrijf wel een eigen website. En dat is ook noodzakelijk om een eerste goede indruk te geven van je activiteiten. Ook kun je hier heel handig nieuwtjes communiceren, en zelfs je producten online in de verkoop zetten.

Is een website altijd de beste manier om je bedrijf online te promoten, of is het soms handiger om je informatie te delen via Google Maps?

Stel: je bent op vakantie en loopt door een gezellig plaatsje. Tegen de avond heb je zin om ergens te gaan eten. Wat doe je dan? Je hebt meerdere mogelijkheden. Wat je waarschijnlijk niet zult doen is zoeken op internet naar een website van een restaurant. De snelste en meest voor de hand liggende methode anno 2019 is dat je Google, of Google Maps opent en zoekt naar een restaurant in de buurt. De volgende stap is zoeken naar restaurants met goede recensies. Zie je een restaurant wat je aanstaat, dan kijk je vervolgens naar wat recensies en naar foto’s van bijvoorbeeld het restaurant of menu-items. Hetzelfde geldt voor het zoeken naar bijvoorbeeld een leuk hotelletje, of leuke activiteiten / bezienswaardigheden in de omgeving.

De foto’s die op Google Maps worden geplaatst, worden in eerste instantie door Google zelf geplaatst. Deze foto’s geven puur een straatbeeld van de locatie waarin een bedrijf zich bevindt. Detailfoto’s zijn afkomstig van óf de bedrijven zelf, van bezoekers, óf van Google Local Guides zoals ik. Inmiddels heb ik 4,5miljoen (!) views op mijn geplaatste foto’s, dus ik weet waar ik het over heb. Wil je meer informatie, stuur me een berichtje.